Tule tutustumaan

Wasa Sports Club- esittely


Wasa Sports Club on toiminut Vaasassa jo 30 vuotta. Tuotamme monipuolisia liikuntapalveluja, kohderyhmänä kaikenikäiset ja -kokoiset. Tuntivalikoimaamme kuuluu yli 150 ryhmäliikuntatuntia viikossa. Ryhmäliikuntasaleja meillä on kuusi ja kuntoiluvälineitä kahdeksassa eri salissa, yhteensä yli 4 000 m2:n avarissa tiloissa. Meillä kuntoilee tällä hetkellä lähes 4 000 tyytyväistä jäsentä!

Viime vuodet ovat olleet suurten muutosten aikaa. Kuntosalityöstä on tullut oikea ammatti. Vielä viisi vuotta sitten ihmiset kyselivät Wasa Sports Clubin työntekijöiltä: - Mitä työtä sinä oikeasti teet, kuntoiletko päivät pitkät? Nykyään kysytään, miten tähän ammattiin on päädytty. Myös palkat ovat nousseet kilpailukykyisiksi muiden alojen kanssa. Viime vuosina suomalaiset kuntosalit ovat ottaneet oppia muusta Euroopasta. Janne näki hyvissä ajoin muutosten tulevan ja lähti ensimmäisenä Suomessa muokkaamaan kuntosalia asiakkaiden uusiin tarpeisiin. Siihen liittyvät jäsenyysjärjestelmä, henkilökunnan kouluttaminen ja toiminnan jatkuva kehittäminen.

Suurin muutos kuntosalille ja asiakkaille on ollut Wasa Sports Clubin siirtyminen kokonaisuudessaan jäsenyysjärjestelmään toukokuussa 2003. Syy päätökseen oli vanhan järjestelmän hankaluus sekä epävakaus. Jäsenjärjestelmään siirtymisestä Janne sanoo: - Kun tarjotaan liikuntapalveluja kuukausipohjalta, ei asiakkaille synny pitkäjänteistä liikuntatottumusta. Liikunnasta on tehtävä osa arkea. Liikuntapalveluiden määrä on kasvanut räjähdysmäisesti . Nykyisin järjestämme yli 150 ohjattua ryhmäliikuntatuntia viikossa, kun 1980-luvulla vastaava luku oli 10–15 h. - Panostamme tulevaisuudessa laatuun ja viihtyvyyteen, sanoo Janne Kronman. Kuntokeskusten sosiaalinen merkitys kasvaa päivä päivältäja salille tullaan muutenkin kuin vain harjoittelemaan.